Zwarte henna waarschuwing

"Heeft u ook zwarte henna?"

Een vaak gestelde vraag, die ik altijd met "neen" beantwoord.

"Zwarte henna" bestaat niet.
Henna is afkomstig van een plant, en een veilig en natuurlijk product dat een oranje tot roodbruine verkleuring op de huid afgeeft, die na een aantal dagen tot weken verdwijnt.
"Zwarte henna" is ofwel henna met een chemisch schadelijke toevoeging die de natuurlijke kleur verdonkert tot zelfs zwart maakt, ofwel is het een puur chemisch product op zich dat de huid meteen zwart kleurt. Dit chemische product heet Parafenyleen diamine (of kort PPD) en is heel schadelijk. Het kan ernstige brandwonden nalaten op de huid, dit is een allergische reactie.
Een allergische reactie kan altijd optreden. Denk dus niet dat, als je al eerder zwarte henna hebt laten plaatsen zonder problemen, je in de toekomst geen allergische reactie zult krijgen. PPD kan bij elk gebruik opnieuw een allergische reactie uitlokken, omdat het zo`n schadelijk product is.
Sommige mensen reageren allergisch vanaf de eerste keer dat ze zwarte henna laten aanbrengen. Bij andere mensen is dit pas na 2 of 3 keer, 5 keer, 10 keer of nog meer. Je weet het echt nooit op voorhand, en het is een risico dat je nooit mag nemen.

Zwarte henna wordt vooral veel gebruikt in toeristische oorden in het buitenland, maar ook in het Westen en zelfs in België moet je goed oppassen. Vraag de henna-artiest altijd na wat voor henna ze gebruiken en een opsomming van ALLE ingrediënten. Gebruiken ze schadelijke ingrediënten of haarkleuring, ingrediënten die ze niet duidelijk kunnen benoemen, die te vaag omschreven zijn, of zijn ze weigerachtig om je vragen te beantwoorden, laat hen dan geen henna tattoo zetten!
Indien ik jou doorverwezen heb naar een andere henna-artiest en je verdenkt die ervan dat er chemisch ongezonde producten worden gebruikt, stuur dan je verdenkingen door naar mij op info@hennatreasure.be, wees duidelijk in wat je gezien en/of gehoord hebt. Ik zal dan proberen te controleren welke producten deze persoon precies gebruikt, en indien er werkelijk ongezonde producten gebruikt zijn, dan zal ik niemand meer doorverwijzen naar deze persoon.
Ben je reeds slachtoffer van een zwarte henna tattoo geplaatst in België, of ken je iemand die zwarte henna plaatst, stuur mij dan ook de gegevens door van de henna artiest(e) en voeg eventueel foto`s toe van de schade die dit bij jou of een andere persoon heeft aangericht. Dan weet ik ook meteen dat ik niemand naar deze henna artiest mag doorverwijzen voor henna.
Ga met je zwarte henna tattoo, ook al heb je er (nog) geen pijn van, ook eens langs bij de dokter of dermatoloog. Schade is namelijk niet altijd enkel oppervlakkig. En zelfs dagen na het volledig verdwijnen van de zwarte tekening kun je nog steeds een allergische reactie krijgen, omdat er restanten van het product in de huid of in het bloed kunnen blijven zitten.


Ik gebruik nooit of te nimmer schadelijke producten in mijn henna. Ik ben erg begaan met het welzijn van mijn klanten en ben daar altijd heel eerlijk in.

Voor meer info over zwarte henna en de schadelijke gevolgen ervan, bekijk zeker eens deze 2 websites:

http://www.health.belgium.be/eportal/Myhealth/Healthylife/Cosmetics/Henna/index.htm
(Waarschuwing van de Belgische overheid)

http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=227
(Waarschuwing van het Belgisch antigifcentrum)

© 2010 - 2024 hennatreasure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel