Veelgestelde vragen

 • Wanneer wordt mijn pakje verstuurd?
  Vanzodra uw betaling is ontvangen, wordt uw pakje binnen de week verstuurd, zolang het product voorradig is.
  Wij doen ons best om uw pakje zo snel mogelijk te versturen, en vaak wordt dit na 1 werkdag al verstuurd. Indien uw bestelling dringend is, kan u dit melden en dan houden we hier extra rekening mee.
  Als uw pakje verstuurd is, krijgt u hier bericht van via mail.

 • Hoeveel zijn de verzendingskosten? En eventuele andere kosten?
  Verzendingskosten worden berekend per pakjespost tarieven. Deze tarieven zijn te vinden op de website van B-Post: www.bpost.be.
  Buiten de verzendingskosten wordt er niets extra aangerekend bij de bestelling, ook geen verpakkingskosten.
  Bij bestellingen vanaf 100€ binnen België of vanaf €150 naar Nederland worden geen verzendingskosten aangerekend.

  Bij de afrekening kun je ook kiezen voor "betalen bij afhalen", dan worden ook geen verzendkosten aangerekend. Dan maken we een afspraak waarop je je bestelling bij mij thuis komt afhalen en betaal je cash, zonder extra kosten.

  Voor bestellingen naar het buitenland worden de tarieven gehanteerd zoals ze te vinden zijn op www.bpost.be, onder particulieren.

 

 • Is de henna veilig? Zorgt ze niet voor allergische reacties?
  Ja de henna is veilig, ik gebruik geen chemisch ongezonde producten.
  Over het algemeen zorgt henna niet voor allergische reacties, maar zoals bij alle producten kun je nooit 100% zekerheid hebben. Indien je overgevoelig bent voor allergieën, zoals voor grassen en andere planten, voer dan eerst een test uit. Ook indien je allergisch bent voor citrusvruchten, voer je best eerst een test uit of gebruik je niet de hennapasta waarin citroensap zit.
  Er zijn geen bewaarmiddelen aan de henna en hennapasta toegevoegd.
  Verder zou de henna voor iedereen veilig moeten zijn, ook voor kinderen.

 

 • Heb je ook zwarte henna?
  Neen ik heb geen zwarte henna, mijn henna is van natuurlijke oorsprong, 100% veilig en geeft een donker roodbruine tijdelijke tattoo.
  Zwarte henna is geen natuurlijk product en erg schadelijk voor de gezondheid (in sommige gevallen zelfs dodelijk!). Daarom is zwarte henna verboden voor de Belgische én Europese wetgeving en in Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Blijf altijd weg van zwarte henna, zowel in binnen- als buitenland, want ondanks de wetgeving blijft het gebruik van schadelijke producten doorgaan.
 • Doet een henna tattoo pijn?
  Neen absoluut niet. Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden. De hennapasta wordt bovenop de huid gelegd en dit werkt zelfs verkoelend, ideaal dus om voor verkoeling te zorgen tijdens warm zomerweer.
  Als henna een brandend en pijnlijk gevoel geeft, is dit omdat er schadelijke chemische toevoegingen gebruikt zijn. In dat geval was je de henna zo snel mogelijk af (ongeacht wat anderen je adviseren), en ga je naar een dokter of dermatoloog om verder advies en eventuele hulp bij problemen.
  Ikzelf gebruik geen schadelijke chemische producten, alles is 100% natuurlijk, sommige ingrediënten zijn zelfs van biologische oorsprong waar mogelijk.

 

 • Hoeveel kost een afspraak voor henna tattoo`s?
  Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tekeningen die je wenst en hoeveel werk er aan is. Hoe groter en ingewikkelder de tekeningen, hoe meer ze natuursgewijs gaan kosten. Ik heb een map vol voorbeelden waarin voor ieders budget wel mooie voorbeelden uit te kiezen zijn.

 

 • Waarom is mijn henna oranje en niet donker? Is het mislukt?
  Neen de henna is niet mislukt. Als je de hennapasta lang genoeg hebt opgehouden (minstens 2 uren, liefst nog langer), dan zal ze na verwijdering van de droge pasta (zonder water!) eerst een aantal uren oranje uitslaan.
  Na verloop van tijd wordt ze steeds donkerder tot rood-bruin, met de donkerste kleur zo`n 36 à 48 uur later. Na een paar dagen begint ze dan geleidelijk te vervagen, tot ze uiteindelijk weer verdwijnt.
  Als je dus op een bepaalde datum (bijvoorbeeld je trouwdag) wilt verschijnen met mooie donkere henna, dan laat je die het best 2 dagen op voorhand plaatsen, waarbij je eventueel nog een nacht de hennapasta op houdt in bed.
  Voor foto`s klik je links onder "henna tattoo" op "henna instructies".

 

 • Hoe lang blijft de henna zichtbaar?
  Dit is afhankelijk van veel factoren, namelijk de plaats van de henna, hoe lang u de henna hebt op gehouden (hoe langer hoe beter), of u wel of geen huidcreme of huidolie hebt gebruikt vóór het aanbrengen van de henna, de temperatuur, enz...
  Over het algemeen genomen blijft henna zichtbaar voor 10 dagen à 3 weken.

 

 • Organiseer je soms ook workshops voor henna?
  Momenteel nog niet, maar dat is iets wat ik in de toekomst zeker nog wil organiseren.
  Je mag me wel altijd om meer info vragen als je wil dat ik op een reeds geplande activiteit een workshop kom geven.
© 2010 - 2024 hennatreasure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel