Henna instructies

 

De kleur van henna

Hennapasta kleurt de huid eerst oranje. Dit is volkomen normaal bij henna die alleen natuurlijke ingrediënten bevat, en geen chemische schadelijke stoffen. Het is belangrijk dat u de henna voor minstens 2 uur ophoudt, liefst nog langer. U kunt er ook een nachtje mee slapen, voor het allerbeste resultaat. Daarna verwijdert u de henna door ze droog af te krabben, zeker niet met water afwassen!
U kunt resten henna er het best afhalen met arganolie of olijfolie en een papieren zakdoekje.

In de loop van de volgende 36 à 48 uur verdonkert de tekening naar een donker roodbruin. Op de handpalm wordt ze donkerder dan op de handrug, dit ligt aan de huideigenschappen die op de verschillende plaatsen van het lichaam anders zijn.
Tijdens dit verdonkeringsproces probeert u contact met water te beperken. Wanneer dit toch nodig is, smeert u de hennatekening liefst eerst in met arganolie of olijfolie, en vermijdt u zeep en wrijven op die plaats.

hennaproces.png

 

Instructies om zelf met henna aan de slag te gaan

stap01.jpg
Hierboven vindt u een foto van alles wat u nodig heeft om zelf met henna aan de slag te gaan, als hobby of professioneel. De benodigdheden die u in mijn webwinkel kunt kopen, worden aangeduid met een sterretje *.
Dit recept maakt gebruik van Jamila hennapoeder, wat u in de webwinkel op deze site kunt kopen. Bij andere merken hennapoeder kunnen de verhoudingen anders zijn. U kunt bijvoorbeeld meer of minder suiker nodig hebben, meer of minder citroensap, enzovoort.

  • Jamila hennapoeder, in dit recept wordt 1 doosje van 100 gram gebruikt *
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • citroensap (240 ml, vers of uit een flesje, zonder pulp)
  • 5 ml biologische essentiële olie (Tea Tree, lavendel, of andere geschikte olie) *
  • schaaltje met lepeltje
  • puntzak *
  • elastiekje
  • vaas, groot glas of hoge pot waarin de puntzak past met overgeplooide rand
  • schaar
  • plakband
  • papieren zakdoekje of keukenpapier
  • gerolde henna cones, zo`n 15-tal stuks *
  • een paar vinyl handschoenen (optioneel) om vlekken op je handen te voorkomen. *

stap06.jpg
Meng de Jamila hennapoeder en suiker in het schaaltje. Voeg geleidelijk 240ml citroensap toe (net iets minder dan een flesje van 250 ml).
Dek af en laat een nachtje staan op kamertemperatuur.
Daarna voeg je 5 ml biologische essentiële olie toe, Tea Tree helpt goed om de henna op de huid te verdonkeren op natuurlijke wijze. Voor zwangere vrouwen, heel kleine kinderen of mensen met overgevoelige huid gebruik je lavendel, die is zachter. Desnoods laat je de essentiële olie gewoon weg, de henna wordt dan iets minder donker.
Na nogmaals enkele uurtjes (in totaal zo`n 24 uur samen), is de henna klaar voor gebruik. Als je de henna niet op kamertemperatuur, maar op een warme plaats hebt gezet, kan ze al een paar uur eerder klaar zijn voor gebruik.

stap07.jpg
Doe de puntzak in de vaas of pot, en plooi de boord om zodat hij goed open blijft staan.
Giet er voorzichtig alle henna in, probeer er zo weinig mogelijk lucht tussen te krijgen.

stap08.jpg
Knoop de puntzak dicht met het elastiekje.

stap10.jpg
Knip de punt van zak met henna eraf, stop ze in een lege henna cone, en door in de hennazak te knijpen, vul je geleidelijk de cone met henna,

stap11.jpg
Vul de cone tot 2/3, als je hem helemaal vult kun je hem niet meer dicht vouwen.

stap12.jpg
Leg de cone neer met de grote punt naar beneden. De 2 losse tegenoverliggende flapjes liggen er mooi bovenop. Druk samen in het midden, zoals op de foto.

stap13.jpg
Vouw de 2 buitenkanten naar binnen, zodat je een punt krijgt.

stap16.jpg
Begin de punt op te rollen, rol strak op tot je niet verder kunt.
Als je niet strak genoeg oprolt, kan de henna er mogelijks uit geraken en vlekken maken op je handen terwijl je met de henna tekent.

stap18.jpg
Plak het opgerolde deel mooi toe met een stukje plakband.
Naarmate door gebruik de cone leger wordt, kun je ze wat verder oprollen en vastplakken.
Volgens dit recept kun je min of meer 15 hennacones maken.

Nu is de henna klaar voor gebruik. Knip gewoon het puntje van de henna cone. Door op de cone te duwen, komt de henna er uit zoals met een slagroomspuit. Zo kun je gemakkelijk en vlot op de huid tekeningen maken.

Henna kun je een dag op kameretemperatuur bewaren. Daarna zal ze minder goed beginnen werken.
In de koelkast bewaart ze voor zo`n 3 tot 4 dagen.
De diepvries is ideaal: daarin blijft de henna ruim een jaar goed. Zo heb je altijd wel hennapasta klaar liggen voor wanneer je er onverwacht eens nodig hebt, of wanneer je geen tijd hebt om verse henna klaar te maken.
Je kan de henna herhaaldelijks opnieuw invriezen en ontdooien voor gebruik. Dit vormt geen problemen omdat de henna enkel extern wordt gebruikt, en niet als voeding dient.

 

Veel plezier!

 

© 2010 - 2024 hennatreasure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel